Blogs

Informatieve blogs

Training verkoopmedewerker

Closeup shot of a young man writing on a note pad

Als je houdt van veel klantencontact dan is een baan als verkoopmedewerker ideaal. Je kan als verkoopmedewerker terecht bij verschillende bedrijven en op verschillende plekken aan de slag. Zo kan je bijvoorbeeld werken bij een informatiebalie, een showroom of een receptie. Je voornaamste werkzaamheid is het informeren van klanten. Je geeft informatie over producten en diensten of geeft advies. Dat kan fysiek, maar dat kan ook via de telefoon of e-mail. Je kan als verkoopmedewerker goed inspelen op de situatie en je bent pas tevreden als de klant dit ook is. Bij Fabius opleidingen volg je eenvoudig en op jouw manier een opleiding tot verkoopmedewerker, zodat je met het diploma op zak meteen aan de slag kan.

Takenpakket verkoopmedewerker

Als verkoopmedewerker houd jij je bezig met de klant. Jij zorgt ervoor dat de klant tevreden is. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo adviseer jij als verkoopmedewerker klanten over de aankoop van producten of diensten, reken je producten aan de kassa af, zorg jij voor een nette presentatie van de producten in de winkel, voer je administratieve taken uit als het gaat om de voorraad en rapporteer je aan de filiaalmanager of de bedrijfsleider. Je kan aan de slag als verkoopmedewerker binnendienst en als verkoopmedewerker buitendienst. Je hebt een verschil aan taken, waarbij de verkoopmedewerker zich vooral richt op het werven van nieuwe klanten en het onderhouden van contact met nieuwe klanten.

De opleiding

Om de opleiding verkoopmedewerker te volgen heb je geen vooropleiding nodig. Je volgt in 12 maanden tijd een opleiding tot administratief medewerker en de vervolgopleiding tot verkoopmedewerker. Je volgt in totaal 40 lessen van elk 3 uur per les. Daarnaast besteed jij thuis ook uren aan het voorbereiden van de lessen. Zo kan je deze opleiding prima combineren met het ouderschap of een huidige baan. Je leert tijdens de opleiding tot verkoopmedewerker onder meer commerciële gesprekstechnieken, het omgaan met klachten, het presenteren van producten en logistiek en kwaliteit. De professionele docenten en de kleine klassen zorgen ervoor dat jij snel jouw diploma op zak hebt en aan de slag kan. Met een slagingspercentage van meer dan 90 procent zit dat wel goed.